about_bg

kabar

4 penyebab umum rambut rontog lan perawatan

★Alopecia androgenetik

1. Androgenetic alopecia, uga dikenal minangka alopecia seborrheic, minangka jinis rambut rontog klinis sing paling umum, sing paling akeh disebabake faktor genetik.

2. Lanang lanang kanggo njupuk mati

Manifestasi awal bathuk, retraksi garis rambut frontal bilateral, utawa rambut rontog progresif ing ndhuwur sirah, area kulit sing mbukak mboko sithik ditambah, biasane diiringi gejala sekresi lenga kulit kepala.

3. Androgenetic alopecia ing wanita

Manifestasi utama yaiku nyebar jarang lan apik ing sisih ndhuwur sirah, lan kulit sirah ora bakal katon kanthi lengkap ing rambut rontog, lan posisi garis rambut ora bakal kena pengaruh, uga diiringi gejala tambah sekresi lenga kulit.

★ Alopecia areata

Manifestasi utama yaiku rambut rontog sing winates.Iki minangka kedadeyan tiba-tiba rambut rontog ing sirah.

Spot botak bisa terus berkembang, confluence, nganti rambute kabeh sirah dijupuk mati nelpon kabèh gundul, serius nalika pembangunan luwih malah, alis wong, rambut ketiak, rambute pubic bisa tiba mati rampung, nelpon gundul umum.

★ Psychoalopecia

Umume kahanan kaya iki, amarga tekanan mental gedhe banget, asring turu, lan ing swasana tension, kuatir kanggo wektu sing suwe, nyebabake trichomadesis.

Ing ngisor iki tumindak kulit swasana ati iki ngatur lapisan otot kanggo kontrak, nggawa aliran getih ora free, nimbulaké alangan sirkulasi getih lokal, nimbulaké malnutrisi rambute, nyebabake trichomadesis mangkono.

★ Rambut rontog amarga trauma lan penyakit inflamasi

Ciloko kulit ing sirah, kayata bruises lan burns, bisa nyebabake rambut rontog.Sawetara tatu dangkal bisa waras lan bisa nuwuhake maneh rambut, dene folikel rambut sing rusak ora bisa nuwuhake maneh rambut lan mung bisa didandani kanthi transplantasi rambut.

Nanging carane ndandani jenis masalah?

1. Kedokteran

Wong lanang karo alopecia androgenetik bisa njupuk obat finasteride sacara internal, sing nyuda rambut rontog sawise 3 sasi lan nduweni tingkat efektif 65% nganti 90% sawise setahun.

Wanita kanthi alopecia androgenetik bisa njupuk obat Spironolactone utawa dacin-35 sacara internal.

(Amarga kondisi fisik saben wong beda-beda, obat tartamtu kudu digunakake miturut pandhuane dokter.)

2. Obat topikal - Minoxidil

Kanggo wong lanang lan wadon, aplikasiake ing kulit sirah ing area rambut rontog.Tambah ing rambut rontog istirahat bisa kedadeyan sajrone 1-2 wulan pertama panggunaan, sawise rambut rontog kurang katon kanthi nggunakake luwih lanjut.

3. Transplantasi Rambut

Transplantasi rambut minangka cara kanggo ngekstrak lan ngolah folikel rambut saka wilayah sing ora rambut rontog (contone, mburi sirah, jenggot, ketiak, lan liya-liyane) banjur ditransplantasikan menyang wilayah rambut rontog utawa botak kanggo entuk tampilan estetis.

* Umume rambut sing ditransplantasi bakal nuduhake macem-macem derajat saka shedding 2-4 minggu sawise surgery, karo shedding luwih pinunjul dumadi watara 2 sasi lan regrowing 4-6 sasi sawise surgery.

Mulane, perlu 6-9 sasi sawise operasi kanggo ndeleng asil sing katon.

4. Lescolton Laser Rambut Regrowth Therapy Piranti

Terapi laser energi rendah LLLT nyebabake "aktivasi" sel kulit kepala.Saka mromosiaken release saka faktor wutah kanggo Ngapikake sirkulasi getih ing kulit sirah, iku dipun promosiaken wutah rambute dening Ngapikake microenvironment kulit sirah.

LLLT saiki ditulis ing pedoman perawatan medis minangka perawatan tambahan.


Wektu kirim: Mar-29-2022